Hagalidens Godis Kraja reg SE23377/2020.

Nyaste tillskottet är Hagalidens Godis Kraja som fött i slutet på februari-20. Kraja som är et samiskt namn och som betyder ”dit en längtar” är efter SJCH SUCH Hagalidens Tjoffsan till Kjell Gustavsson och Danceättens Leroy De Malou till Tor Flöysvik, Norge.

Leroy är en ung hane som har vist framfötterna i Danmark. Leroy är efter Kogtveds Malou Da Flora och Losey Du Val Du Ruth. Leroy har på pröve 4 x 1 pr UK, 1 UK match DESK hovedpröve, 1 UKK DESK hovedpröve, Dansk Derby Finale samt 1 pr AK. Leroy är DNA testet, genetisk CL fri, genetisk PRA fri samt har A höfter.

Faulfossen’s N K Borka reg SE12384/2017

Då Ronja blev operarad för jurtumör kunde jag inte ha den planerade sista kullen på henne. Jag fick då låna hennes syster Nellie till Robert Veseth, Norge. Robert hade som jag samme tanke när det gällde val av hane och jag körde Nellie upp till Tärnafjäll var Rune Hansen mötte oss och tog med sig Nellie till sin stuga. NUCH NJCH Seterfjellet’s Calli blev så far till sex valpar. Jag behåll en tik och Jocke och Sofie hämtade Borka.

Valparna växte till sig och det visade sig att fyra av sex valpar fick OCD. En uppföders mardröm blev sann och alla valpköperna blev ombedd att inte använda sina valpar i avel. Så himla fel det kan bli och det med råga!!

Borka har utvecklad sig till en stilig ung herre som verkligen visade oss framfötterna under fjolårets ripjakt. Han har fortsatt på den vägen och i dag är han en mästare på att reviera, på fjäll som på fält. Hans syster Meya som Peter Vindeland äger i dag och som jagar med oss hade samma fina utveckling. Exteriört flotta hundar men en tanke mjuka. Ska bli kul att följa Jocke och Borka framöver.

J Faulfossen’s R S Mattis reg SE46329/2014.

Mattis som är efter SUCH Faulfossens Ronja Röverdatter och NJCH General Sniff av Skåpleinun är en stilfull herre.

Mattis är ställd två gånger på fjäll med 2 x 2 ÖKL. Mattis blev också placerad som tvåa på St Hubertus på Långtora.

Mattis bor med sin matte Sofie och sin husse Joakim Breimark. De har adress i Almunge utanför Uppsala.

Då Joakim, eller Jocke som han kallas jobbar på Långtora har han möjlighet att jaga över sina hundar och det fälls mycket fågel för Mattis. Mattis är en grym jägare, kanske ingen stor fält hund då hans reviering ligger närmare det en förväntar sig av en fjällhund än en fälthund men han blev nr 2 på en St Hubertus tävling och blev endast slagen av Amirs hund som han vant VM med i nättopp St Hubertus. Under den årliga fjälljakten har vi fält mycket ripor för denna hund och han jagar alla dagar till enda. En överskottshund utöver det vanliga och en hund som förtjänar att användas i avl.

Jocke med Mattis.

J Faulfossen’s R S Pippi reg SE46337/2014.

Pippi som är helsyster med Mattis och således en dotter efter SUCH J Ronja Röverdatter och NJCH Sniff av Skåpleinun.

En kan jo fråga sig, ”varför använder hon inte sin Pippi i avl”? J Faulfossens R S Pippi som är efter J SUCH Faulfossens V T Ronja Röverdatter och NJCH General Sniff Av Skåpleinun fick sin välförtjänte 1 UK m HP på min 50 års dag. Hon är ställd en gång på utställning med EX i juniorklass. Våren 2019 fick hon tyvärr två aggressive cancer knölar på baksidan av låret. Jag ville inte riskera att förlora henne med att utsätta henne för ett valpkull. Jag hade då redan beställd en valp efter SJCH SUCH Hagalidens Tjoffsan med tanken om två tik linjer.

Pippi kullen blev resultatmässig ett utmärkt kull var 5 av 6 hundar är meriterad på prov. Den bästa är nog Wilma som hade 4 x 1 UK, 1 AK och 1 VK. Lucky Winner har också fina resultat med 1 UK och 1 AK. Vidare har Basse 1 UK och 1 AK och Mattis 2 x 2 ÖKL.

J Faulfossen’s T Q Yrja reg NO32175/2011.

Yrja som är efter SJCH Tiri och NJCH Töttadalens Quatro er en tik min far har jagad mycket över. Hon är bestämd och med mycket jaktlust, eminent vindbrukare och viltfinnare.

På prov blev hon tilldelad 2 x 1 UK, 2 x 2 UK, 1 pr. Norsk Derby kval, 4 pr. Norsk Derby semifinal. Yrja en en tik som är lätt att tycka om, alltid glad och positiv.

Kontakt

icon

FAULFOSSEN KENNEL

Vänersborgsvägen 85 44192 Alingsås
icon
+46 70 27 35 531