Rödene 19 februari 2021.

Äntligen kom vintern till oss i Alingsås. Det har varit kring 20 minusgrader och vi har verkligen njutit. Långa fina turer i skog och mark. Rimfrost och sol. Kan en ha det bättre?

Rödene 27 oktober 2020.

Så himla roligt vi har. Kraja får en ny erfarenhet varje gång vi går ut för att träna på våra fina höns. Hon får ha på sele och långlina då matte inte helt litar på henne och hur gott dressyren håller. Vi försöker att automatisera beteendet med att fågel är roligt och det är kul att hålla sig lugn efter floget.

Vi tränar lite dressyr varje dag och lägger på mera och mera krav. Hon blir 8 månader i morgon så vi har all tid i värden på oss och nu är det viktigaste att ha kul tillsammans. Det känns otrolig roligt att vi har börjad resan tillsammans mot en färdig dresserad Kraja:)

Rödene 26 oktober 2020.

Liten börjar bli stor…… Lite sorgligt är det när Kraja nu har lämnar valpstadiet och ska påbörja sin resa mot en färdig fågelhund. Hon börjar den lite hårdare skolan, var sitt betyder sitt, kom betyder kom och allt blir präglad av mer krav. Vi har börjad med apport träningen något som verkligen går fram över.

Jag är så lycklig att vi har lite höns här hemma så nu börjar vi med lite roligare träning var vi ska ha jättekul tillsammans!! NU KÖR VI!!

Hagalidens Godis Kraja.
Rödene 5 oktober 2020

Stort Grattis!!

Vilket team de är Basse och Per-Kristian. Under hösten har de fått med sig 2 X 1 AK och nu i helga på Hedemark och Opplands pröve blev de tilldelade 2 VK kval.

J Faulfossens Basse 2 VK
Rödene 5 oktober 2020

Hösten är här och vi njuter verkligen av dagarna. Vi har två rapphönskull på marken och vi hoppas vi får några parhöns till våren. Kraja har hunnit bli hela 7 månader, hon är i färd med att lämna valpstadiet och blir en flott ung hund. Ska bli spännande att följa hennes resa framöver.

Hagalidens Godis Kraja och
J Faulfossens Pippi
Rödene 5 oktober 2020

Mitt gudbarn, min finaste tjej Sigrid, blev hundägare i sommar och som hon har längtat. In i hennes familj kom lilla Asti en Kooikerhondje. Lilla Asti har tagit familjen med storm och Sigrid har äntligen fått sin älskade hund.

Sigrid och Asti.
Rödene 5 oktober 2022

En hälsning från Bodö och Yrja till mamm och pappa. Yrja är en på 9 år men är lika pigg och glad i dag som när hon var två.

J Faulfossens Yrja
Rödene 27 september 2020

Lördag hade jag äran att döma på Västsvenska sin utställning och på söndag dömde jag segerklassen. Det var många fina hundar på utställningen men det blev inga tilldelade premier i segerklassen.

BIR och BIM
Rödene 11 september 2020

De gör det igen….. Vilket team de är Per-Kristian och Faulfossens Basse. På Österdalsfuglehund klubbs prov den 29 augusti 2022 blev de tilldelad en ny 1 AK. Stort Härligt Grattis, vilken hund!!!!

Faulfossens R S Basse
Rödene 22 augusti 2022

Stort grattis till Per-Kristian Evensen och Faulfossens R S Basse som på Röros pröven i dag blir tilldelad 1 AK. Från före är Basse tilldelad 1 UK, 2 AK och 1 AK. En genomstärk jakthund som alltid gör sitt bästa. Stort Grattis till er båda!!

Faulfossens R S Basse.
Rödene 19 augusti 2022.

Vad tiden går, det var inte länge sedan jag hämtade Kraja hos Ingegerd och Kjell Gustavsson. Nu närmar hon sig 6 månader. Sommaren är på hell och hösten står inför dörren med allt vad det för med sig. Vi har lite rapphöns som vi hoppas kommer till att para ut sig inför våren och Kraja ska påbörja sin utbildning på vägen till att bli en fullgod jakthund. Ska bli så spännande att få vara med på denna resan:)

Vi har så smått börjat med dressyren och hon tycker det är så himla roligt med allt hennes matte hittar på. Vi övar på sitt, inkallning, ligg, gå bak och vacker tass.

Rödene 19 augusti 2020

Hösten närmar sig med stormsteg…..Vi har planterad solrosor för att våra småfåglar ska få lite mat över hösten och vintern.

Rödene 31 juli 2020

Stort Grattis till Vilma, Lucky Winner, Tindra, Pippi, Mattis och Basse som firar sin 6 års dag i dag!!!!

Rödene 28 juli 2020

Sommaren 2021 är jag inviterad till Trondheim för att döma på NKK’s utställning. Jag ska få döma några av mina raser och detta är något som jag verkligen ser fram i mot. Att få komma till tröndelag och döma fågelhunder det är det finaste domaruppdraget en kan få. Jag har vid två tillfällen fått döma Sölvhundutställningen, en utställning som en blir så stolt över att en har fått vara en del av och nu ska jag få döma vid NKK’s utställning i Trondheim. Tänka sig lilla jag:).

Vibeke med Kraja och Pippi
Rödene 26 juli 2020


Sommaren skapar magiska ögonblick och härligt ljus att arbeta med när en fotograferar. Som alltid står mina hundar i fokus. Här J Faulfossens R S Pippi. Dagarna försvinner på vår lilla gård. Det finns att göra dagarna lång. Pippi går och väntar på hösten och att våra rapphöns blir stora nog för att tränas och jagas på.

Rödene 26 juli 2020

Hagalidens Godis Kraja börjar att bli en stor tjej. Hon blir 5 månader 28 juli, Kraja är en underbar liten hund. Hon är full av energi och älskar att få små utfodringar. I dag hade hon sitt första stånd på rapphöns. Hon gick med husse till baksidan av vår ladugård och jobbar sin upp i vinden, fattar stånd och upp kommer två rapphöns. Kraja är nyfiken och tar till sig dressyr bra. Hon är ingen bråkstake men försöker att göra matte till lags i alla situationer.

Kontakt

icon

FAULFOSSEN KENNEL

Vänersborgsvägen 85 44192 Alingsås
icon
+46 70 27 35 531